Riesenlägret 2018

2018 års RIESENLÄGER Kopparbo 15/7 – 21/7

Första lägret genomfördes i Järnboås utanför Nora 1984 med drygt 50 SRSK medlemmar från norr till syd och har genomförts varje år sedan dess. 1986 flyttade lägret till Kopparbo. Antalet deltagare har ständigt ökat genom åren och 2017 deltog ca 310 medlemmar på lägret.

Lägret börjar söndagen den 15 juli med information, träningsgruppindelning samt gemensam korvgrillning. Lördagen den 21 avslutas det trettiofemte Riesenlägret med summering och fördelning av städområden inför avresedagen den 22 juli.

Som tidigare år kommer förmiddagarna mellan ankomst och avresa att fyllas av träning i grupper i de olika bruksgrenarna, IPO, lydnadsklass, räddningshund, valpkurs med mera. På eftermiddagarna ges möjlighet att lydnadsträna, lyssna på föredrag, lära sig pälsvård, delta på medlemsmötet med mera. På kvällarna finns även aktiviteter men då av det mer lättsamma slaget.

Lägret är just nu i planeringsstadiet och de aktiviteter som uppräknats måste anses som preliminära eftersom aktiviteterna anpassas till hur många deltagare vi blir på lägret och hur många medhjälpare vi lyckas moblisera. Dessutom planeras ett antal överraskningar som i dagsläget ej är helt klara.

Det är vi alla på lägret som måste hjälpas åt för att lägret ska bli som vi önskar. Kanske är just Du den vi söker som kan hjälpa till med något. Hör av Dig!

Ett av Riesenlägrets mål är att lägret ska ha karaktären av ett familjeläger. Alla i familjen, även barnen, ska ha sina aktiviteter med såväl hundträning, aktivitetstimmar med t ex klättervägg och pionjärsstigen mm.

Vi skulle bli mycket tacksamma om ni som har barn kan hjälpa till med någon barnaktivitet. Hör av er till någon av oss i kommittén.

För att delta på lägret erfordras medlemskap för alla deltagare över 4 år. Se avgifterna på SRSK:s hemsida; http://www.srsk.se/index.php/medlemskap

Medlemskapet betalas in på SRSK Pg 94 79 52-8.

Anmälan görs på lägrets egen hemsida www.riesenlagret.com  före 1 juni. Anmälan är bindande.

Avgifter för lägret betalas  senast 1 juni till lägrets eget

Pg 156 58 72-7 

Utländska medborgare betalar genom att ange BIC-koden NDEASESS samt vårt IBAN-nummer: SE39 9500 0099 6026 1565 8727.

Av praktiska skäl tar vi enbart emot anmälningar och avgifter som gäller för hela veckan. Naturligtvis bestämmer du själv när Du vill komma och när Du vill fara men glöm inte bort att anmäla till lägerkommittén när Du kommer och när Du åker.

Ytterligare information och eventuella förändringar, PM, schema, deltagarförteckning, karta och sånghäfte finns att hämta på lägrets hemsida: www.riesenlagret.com

Observera att tillgången på inomhusplatser är mycket begränsade. Du som vill bo inomhus, tag kontakt med Anders Jansson i samband med anmälan, tfn: 0705-29 17 28 angående fördelningen av rummen.

Vi hoppas att Du som har möjlighet att låna husvagn eller tält gör det och således hjälper dem som inte har denna möjlighet.

Välkommen !   Vi syns på lägret vecka 29!

För lägerkommittén, Roffa

Kommentera